3 lucruri pe care să NU le faci când comanzi o firmă luminoasă
1. Nu negocia prețul
Știu că pare contraintuitiv, ești om de afaceri și știi că orice se negociază.
O firmă luminoasă nu este un produs pe care poți să-l vezi și să-l probezi înainte de a-l cumpăra. Producătorul își știe costurile pentru lucrarea ta, iar dacă tu negociezi și scazi din preț, o faci din calitatea materialelor, nu din profitul lui.
Poți negocia prețul pentru un produs pe care îl vezi înainte de a-l plăti, o mașină, un televizor sau o mobilă. Două firme luminoase care arată aproape la fel pot costa 2000 euro sau 1000 euro, profitul fiind același pentru producător. Sunt multe tipuri de materiale și tu nu le știi. Dacă vrei mai ieftin, să nu-ți închipui că producătorul scade din profit, ci va scădea din calitate și va folosi materiale mai ieftine pentru firma ta luminoasă.
2. Nu presa cu termenul de execuție
Majoritatea clienților se grăbesc și vor ca firma luminoasă să fie gata ieri.
Lasă-i timp producătorului pentru o execuție de calitate, dacă tu îl grăbești presându-l cu termenul de execuție, acesta va face compromisuri la manoperă ca să termine lucrarea cât mai repede.
3. Nu da sfaturi si nu-ți impune opiniile
Nu te pricepi mai bine decât cei de la firma de producție publicitară și dacă firma la care apelezi pentru o lucrare este profesională, îți va recomanda cea mai bună soluție pentru tine, pentru că are nevoie de recomandarea ta pe viitor.
Dacă tu începi și dai sfaturi de execuție și ești vehement spunând că tu vrei să fie așa și nu altfel, iarăși se fac compromisuri. Un producător serios care ține la reputația lui, va refuza să-ți facă o lucrare dacă știe că tehnic sau estetic aceasta nu va rezista în timp.