fbpx
sistemul de montaj cu riflaj. montaj simplu si estetic

Montarea literelor pe riflaj

Montarea literelor pe riflaj

Acest mod era costisitor deoarece presupunea multa manopera si avea multe alte dezavantaje: 

O importanta componenta a pretului literelor volumetrice luminoase este montajul lor. In varianta clasica se montau direct pe perete, litera cu litera.

 • dura mult si era dificil in conditii de vreme nefavorabila
 • literele nu se puteau alinia perfect
 • firele electrice de alimentare erau la vedere
 • legaturile electrice se faceau pe scara, la inaltime, incomod si de multe ori imperfect

Acum, datorita noului sistem pe care l-am gandit si aplicat cu succes la montajul literelor luminoase de la magazinul Altex Braila, montajul este acum mult mai simplu si m-am decis sa-l fac public pentru a putea fi folosit de oricine.

Este atat de elegant si simplu, incat Altex a decis sa-l foloseasca la toate magazinele din retea.

Dar ce este acest riflaj de fapt?

sistemul de montaj pe riflaj
sistemul de montaj cu riflaj. montaj simplu si estetic

Sunt practic doua profile paralele pe care se monteaza literele. Acestea au sectiunea in forma de C astfel incat prin interiorul lor sa poata fi trase firele electrice de alimentare. Astfel literele se pot alinia foarte precis pe aceste bare paralele( folosind sablonul pe care ti-l punem la dispozitie), apoi toata structura se ridica si se monteaza pe frontonul cladirii.

Ca idee, greutatea unei litere de 30cm inaltime este de aproximativ 300 grame, astfel ca un scris de 10 litere care include riflajul si cablurile electrice, nu cantareste mai mult de 5 kg.

Dar cum se procedeaza mai exact…

Intai va voi prezenta kitul de montaj, apoi pasii ce trebuie urmati pentru montaj. Puteti viziona pe YouTube filmul complet cu montajul sau puteti descarca ghidul complet in format PDF.

Kitul de montaj contine urmatoarele elemente:

 • literele volumetrice
 • riflajul(perechea de bare paralele) cu lungimea de maxim 200cm. Daca scrisul e mai lung de 200 cm, vei primi inca o pereche de bare sau cate sunt necesare
 • cablurile electrice de alimentare si conectorii pentru a alimenta fiecare litera pe cablul principal
 • sablonul de montaj
 • sursa de alimentare de 12V
 • bridele de montaj
 • suruburi de montare a literelor pe riflaj

Dar sa le luam pe rand:

Literele volumetrice sunt testate inainte de a fi ambalate si trimise catre tine, oricum vei primi pe whatsapp un clip in care vei vedea ca totul e in regula si cu modul in care ele sunt verificate. Prin spatele lor ies firele de alimentare la 12 V. ATENTIE!!! 12 VOLTI. Nu alimentati direct la 220 V, ci la sursa de alimentare de 12 V pe care o aveti in colet. Daca din greseala alimentati literele la 220 V, modulele LED se vor arde.

Alimentarea de 12 V are polaritate si firul rosu sau maro este +(plus) iar cel albastru sau negru este -(minus). Polaritatea trebuie respectata, altfel litera nu se va aprinde. Modulele LED NU SE ARD daca gresiti polaritatea, doar ca nu se aprind.