Litere volumetrice luminoase

Litere volumetrice cu...PERSONALITATE! 

de 20 de ani…

LITERELE VOLUMETRICE LUMINOASE - O imagine profesională a afacerii tale!

Cea mai frumoasă și elegantă variantă pentru o firmă luminoasă: 

Litere Volumetrice Independente

LITERELE VOLUMETRICE LUMINOASE au rămas de-a lungul timpului, cea mai elegantă şi atractivă metodă de a prezenta locația fizică a afacerii tale.

Caracteristici

 •  PLEXIGLAS truLED, cel pe care îl folosim acum pentru construcţia literelor luminoase clasice cu lumină frontală, este un tip de material creat special pentru iluminarea din spate cu LED.
  Tehnologia truLED oferă maximum de de transmisie a luminii în condiţiile unei difuzii excelente, astfel litera devine cu până la 40% mai luminoasă, fără diferenţe de luminozitate pe faţa literei(zone mai întunecate sau mai luminoase).
 • FĂRĂ CHEDER PE FAŢA LITEREI: metoda noastră de a construi literele e mai estetică decât cea clasică cu cheder. Astfel apa de la ploaie, praful sau insectele, nu ajung pe partea frontală în interiorul literei, faţa literei fiind îmbinată etanş cu corpul literei chiar în cazul în care dintr-un motiv sau altul lipitura spatelui cedează.
 • MONTAJ ELEGANT PE RIFLAJ: un sistem de montaj inovat de mine, ingenios, elegant si simplu. Vezi detalii despre montaj pe riflaj. 

Imaginea locației tale contează!

Ieși din UMBRĂ, comandă litere volumetrice… cu PERSONALITATE!

Not very many people step up and beyond what is asked...based on my experience with TechnoDesign, they are above and beyond in their service to others. Job done: EXCEPTIONAL!!!
Client Tehnodesign Robert Drollinger
Robert L. DROLLINGER
Biomedical Engineer, Inventor, Teacher -Tekoa, Washington, United States
In decursul ultimilor 3 ani, echipa noastra - Windelcon Sibiu a apelat constant la serviciile Tehnodesign in privinta realizarii si instalarii de panouri publice de informare pt diverse proiecte de investitii. De fiecare data ni s-a raspuns cu promptitudine, iar calitatea produselor si servicii cerute au raspuns complet asteptarilor. Firma Tehnodesign este un partener de incredere!
Client tehnodesign Atanasiu
Iulian ATANASIU
Windelcon Partners
Colaborare foarte buna cu dl. Anghelache, nu am avut niciodata nimic de reprosat in privinta calitatii serviciilor. Recomand fara nicio retinere.
promovare afacere locala 3
Vasile ZBARCIOG
Primarul Comunei Straoane

Tehnologia truLED - iluminare perfectă a literelor volumetrice luminoase!

Compania germană Rohm a dezvoltat această tehnologie și a creeat un tip de plexiglas a cărui textura este ajustată perfect la lungimea de undă a LED-ului.

Acest lucru conferă o difuzie foarte bună a luminii, adică fără pete întunecate pe suprafața unei litere volumetrice luminoase și o luminozitate superioara față de alte tipuri de plexiglas.

plexiglas truLED
Plexiglas truLED pentru firme luminoase si litere volumetrice
litere volumetrice luminoase cu tehnologia truLED
Exemplu litere volumetrice truLED

De ce TEHNODESIGN?

Literele volumetrice sunt produse manufacturate, personalizate, pe care nu le poți vedea, studia şi pipăi înainte de a le cumpăra. Ele se construiesc special pentru tine în funcţie de caracteristicile locaţiei şi pot interveni tot felul de probleme atât la construcţia lor cât şi la montaj. Dacă cine le face nu are suficientă experienţă în alegerea materialelor şi solutiilor de montaj, problemele nu vor întârzia să apară.

Garanţia

În general literele luminoase au 2 caracteristici: 1- nu sunt ieftine si 2- au impact vizual puternic atâta timp cât arată bine, efectul e invers dacă sunt degradate(lipiturile desfăcute, vopseaua cojită, porţiuni din literă care nu mai luminează).

Nefiind ieftine, nu prea iti cade bine să le schimbi dupa câteva luni dacă s-au stricat. Ele trebuie sa arate aproape la fel ca în prima zi şi după 3-4 ani cu costuri de întreţinere aproape 0, dar asta nu se va întâmpla dacă s-au folosit materiale, adezivi sau vopseluri proaste.

Literele volumetrice luminoase cu lumina frontala construite de noi au ca si caracteristica, pe langa tehnologia truLED, constructia monolit, fara imbinare vizibila pe partea frontala.

Pe langa beneficiul estetic, imbinarea fiind aproape etansa praful si apa patrund mai greu in interiorul literei.

Am incercat multe variante in ani de zile in care construiesc semne luminoase, solutia la care am ajuns este plexiglass-ul truLED de la Evonik, in combinatie cu iluminarea interioara a modulelor LED 5050, cu lumina rece 9000k.

La aceste litere lumineaza fata literei, corpul fiind opac. Fata literei este din plexiglass translucent truLED de 3mm, cu transparenta de 45%. Plexiglass-ul este de culoare alba, iar daca se doreste alta culoare, acesta se inscriptioneaza cu folie translucenta la culoarea dorita.

Construim acest tip de literă cu înălţimi intre 250 mm si 1000 mm cu grosimi între 60 mm – 100 mm.

Citeste mai departe despre litere volumetrice cu lumina frontala

LITERE CU LUMINA FRONTALA Premium
Constructie litere volumetrice cu module LED si lumina frontala

Literele volumetrice luminoase cu iluminare in halou sunt construite astfel:

Litera este opaca in totalitate, modulele LED fiind montate pe fata literei, in interiourul acesteia si orientate spre perete. 

Literele sunt montate la o distanta de 40-50 mm de perete, astfel incat lumina modulelor e proiectata pe perete si reflectata in jurul literei opace. Astfel se obtine efectul de halou. Se folosesc module LED 5020, cu lumina rece 9000k sau daylight 6500k.

Datorita reflectiei luminii din perete, aceste litere au o iluminare mai discreta insa cu un efect vizual mai elegant decat a literelor cu iluminare frontala.

Aici trebuie avuta in vedere mascarea cablurilor dr alimentare a literelor. Daca nu se doreste ca acestea sa fie aparente, trebuie ori decupata fatada si executat un canal care apoi trebuie acoperit si refacuta tencuiala, sau literele trebuiesc premontate pe un panou in spatele caruia vor fi ascunse cablurile electrice.

Citeste mai departe despre litere volumetrice cu iluminare in halou

LITERE LUMINOASE ILUMINARE HALOU
Constructie litere volumetrice cu iluminare in halou

Literele volumetrice luminoase cu lumina frontala construite de noi au ca si caracteristica, pe langa tehnologia truLED, constructia monolit, fara imbinare vizibila pe partea frontala.

Pe langa beneficiul estetic, imbinarea fiind aproape etansa praful si apa patrund mai greu in interiorul literei.

Aceste litere sunt tot cu iluminare frontala, constructia lor e asemanatoare cu aceea a literelor mai mici, doar ca plexiglass-ul frontal e de 5mm grosime, corpul literei e din PVC mai gros si exista in plus un contur de rigidizare suplimentar.

Iluminarea acestui tip de literă se face tot cu module LED de tip SMD 5050, capsulate, impermeabile, cu standard de protecţie la
umiditate IP 65 şi alimentate cu sursă de 12 V rezistentă la imersie în apă(IP67).
Construim acest tip de literă cu înălţimi intre 1000 mm si 3000 mm şi grosimi între 100 mm – 300 mm.

Citeste mai departe despre litere volumetrice mari

LITERE MARI CU LUMINA FRONTALA
Constructie litere volumetrice de dimensiuni mari

Acest tip de litere foloseste un snur luminos flexibil montat pe perimetrul fetei literei.

Acest snur care contine LED-uri in interior, este inlocuitorul acelor tuburi de neon colorate care se foloseau pana acum la constructia literelor si semnelor luminoase.

Pe fata literei care se decupeaza computerizat din PVC Komatex de 5-20 mm, se graveaza un canal in care se introduce acest snur flexibil colorat.

Aceste litere se pot construi si la dimensiuni mai mici de minim 200 mm si se preteaza foarte bine pentru spatii interioare.  

Citeste mai departe despre litere volumetrice cu LED perimetral

LITERE LUMINOASE DIN PVC CU CONTUR FLEXIBIL LED
Constructie litere volumetrice cu LED perimetral

O importanta componenta de pret la litere volumetrice luminoase este montajul lor. In varianta clasica se montau direct pe perete, litera cu litera.

Acest mod era costisitor deoarece presupunea multa manopera si avea si alte dezavantaje: 

 • montajul dura mult si era dificil in conditii de vreme nefavorabila
 • literele nu se puteau alinia perfect
 • firele electrice de alimentare erau la vedere(inestetic)
 • legaturile electrice se faceau pe scara, la inaltime, incomod si de multe ori imperfect

Acum va prezint un nou sistem pe care l-am gandit si aplicat cu succes la montajul literelor volumetrice luminoase de la magazinul Altex Braila.

Montajul este acum mult mai simplu, monteaza-le singur si economisesti cu pana la 40%!

Descarca ghidul de montaj!

sistemul de montaj pe riflaj
riflaj montare litere volumetrice
sistemul de montaj cu riflaj. montaj simplu si estetic
Exemplu litere volumetrice LED

INTREBARI FRECVENTE DESPRE LITERELE VOLUMETRICE LUMINOASE

Literele volumetrice construite de noi au o durata de functionare medie de 6-7 ani

Da. Contra cost putem livra si/sau monta oriunde in tara.

Deoarece manopera de construire a cantului unei litere cu serife este mai complicata decat pentru o litera dreapta, simpla

Cea mai probabila defectiune este arderea sursei de alimentare de 12 volti, sau spargerea literelor datorita caderilor de bucati de gheata de pe bloc

Nu, ale noastre nu se vor dezlipi, se folosesc doua tipuri de adeziv

La ploaie si vant nu au nicio problema, dar nimic nu e suficient de rezistent in cazul caderilor de gheata sau la caderi masive ca urmare a topirii zapezii de pe acoperisul blocului

Da, bineinteles, insa trebuie sa stiti ca orice alta culoare inseamna un filtru de lumina, asta mai inseamna ca litera nu va mai fi la fel de luminoasa. Nicio alta culoare decat alb, nu e la fel de stralucitoare si nu are aceesi intensitate luminoasa

Spre exemplu, o litera de 30 cm inaltime, cantareste cam 250 grame

Va trimitem o noua sursa de alimentare, daca aceasta e problema. Daca problema e o litera, va trimitem alta noua. Fisierul care contine grafica si toate celelalte elemente ale lucrarii tale se pastreaza in siguranta, astfel incat oricand exista o problema, putem reface. Daca e in perioada de garantie, e gratuit.

Iti asiguram transport si montaj oriunde in tara contra cost, sau le ridici personal de la atelierul din Focsani

Garantia standard este de 1 an, dar se poate achizitiona si garantie de 2 sau 3 ani.

Nu. Livrarea si/sau montajul se fac contra cost sau le ridici personal de la atelierul din Focsani.

E fooarte putin probabil; LED urile se consuma in timp, durata de functionare a celor pe care le folosim noi fiind cam de 40 000 ore

Calculator preț litere volumetrice

Prețul calculat este aproximativ, prețul final poate fi diferit în funcție de tipul de caracter(fontul) pe care îl dorești pentru literele tale.

Pentru un preț exact, solicită proiectul gratuit sau vezi detalii de construcție

 • Sistemul de montare cu riflaj pentru litere volumetrice luminoase este inclus în preț.
 • Design-ul grafic și proiectul tehnic pentru urbanism, sunt gratuite!

Pentru agenţii de publicitate şi revânzători

Oferim:

Seriozitate şi respectarea termenului de execuţie.
Proiect tehnic pentru certificatul de urbanism
Sugestii, soluţii şi asistenţă tehnică privind montajele
Garanţie şi asistenţă post vânzare
Discount şi facilităţi de plată
Program de calcul al preţului

Fonturi uzuale folosite la fabricarea literelor volumetrice.

Alegerea unui anume font pentru literele volumetrice, ţine de gust dar şi de preţ, deoarece pentru aceleaşi dimensiuni ale literei, preţurile diferă in funcţie de fontul ales. În principiu fonturile cu serife sunt mai dificil de executat, deci şi mai
scumpe.

fonturi litere volumetrice

Despre literele volumetrice luminoase

Literele volumetrice luminoase sunt elemente de design de iluminat care se folosesc pentru a crea un impact vizual puternic prin forma lor tridimensionala. Aceste litere sunt realizate din materiale precum aluminiu, plastic sau lemn, si sunt acoperite cu materiale reflective sau cu LED-uri pentru a crea un efect de iluminare.

Literele volumetrice luminoase pot fi utilizate pentru a marca intrari de cladiri sau pentru a crea semne de siguranta sau orientare in spatii publice, cum ar fi aeroporturi sau gari. De asemenea, acestea sunt adesea folosite in design-ul de interior pentru a crea accente luminoase in camere sau pentru a identifica zonele de interes, cum ar fi zonele de receptie sau zonele de afaceri.

In comparatie cu alte forme de iluminare, literele volumetrice luminoase ofera un aspect mult mai dramatic si pot fi vazute de la distanta. De asemenea, acestea pot fi personalizate in functie de nevoile clientului, permitand o gamă larga de culori si efecte de iluminare.

Un alt avantaj al utilizarii literelor volumetrice luminoase este durabilitatea lor. Acestea sunt construite pentru a rezista la conditii meteorologice dure si pot fi realizate din materiale rezistente la apa si la uzura, ceea ce le face potrivite pentru utilizarea in zone cu trafic intens sau in zone expuse la intemperii.

In concluzie, literele volumetrice luminoase sunt un element esential pentru design-ul de iluminat, oferind un aspect puternic si personalizabil. Acestea sunt ideale pentru marcarea cladirilor sau pentru a crea semne de orientare si siguranta, oferind in acelasi timp un aspect durabil si rezistent la conditii meteorologice dure.

Cu toate acestea, este important sa se ia in considerare costul literelor volumetrice luminoase atunci cand se planifica un proiect de design de iluminat. Deoarece acestea sunt produse personalizate, costul variaza in functie de marime, complexitate si materialele utilizate. 

Oricum, investitia in litere volumetrice luminoase poate fi una rentabila pe termen lung. Acestea aduc o valoare adaugata cladirii prin crearea unui aspect unic si puternic, atragand atentia asupra marcii sau a spatiului. De asemenea, acestea pot creste siguranta prin marcarea clara a intrarilor si a zonelor de orientare.

In concluzie, literele volumetrice luminoase sunt un element important in design-ul de iluminat, oferind un aspect puternic si personalizat, precum si un element de siguranta. Cu toate acestea, este important sa se ia in considerare costul acestora atunci cand se planifica un proiect. Investitia este rentabila pe termen lung, adaugand valoare cladirii si atragand atentia asupra marcii sau a spatiului.

Scroll to Top
× Salut! Te pot ajuta?