litere volumetrice luminoase cu tehnologia truLED

LITERELE VOLUMETRICE LUMINOASE

litere volumetrice luminoase cu lumina frontala

Daca sunteti curiosi de procesul tehnologic de fabricare a literelor volumetrice iluminate cu LED, cititi in continuare.

In primul rand materialele: avem nevoie de un material cu difuzie foarte buna a luminii din interior, pentru ca intreaga suprafata a literei sa fie iluminata uniform, fara pete mai intunecate sau portiuni mai luminoase. Ganditi-va ca aveti o lanterna si o puneti in spatele unui geam mat; in fata geamului, in centru, in dreptul lanternei geamul va fi mai luminos iar spre margini si colturi, lumina nu va mai avea aceeasi intensitate. Acest lucru nu e admisibil in cazul unui semn luminos, fie el litera volumetrica, fie caseta luminoasa.

Veti spune ca putem sa indepartam sursa de lumina in spate, astfel incat sa uniformizam iluminarea frontala. E o solutie, insa se pierde din intensitatea luminoasa, astfel ca trebuie sa marim densitatea de module LED, asta duce la costuri si consum energetic suplimentare.

Am incercat multe variante in ani de zile in care construiesc semne luminoase, solutia la care am ajuns este plexiglass-ul truLED de la Evonik, Germany, combinat cu iluminarea interioara cu modulele LED 5020, cu lumina rece de 9000K. Bineinteles, ca in functie de suprafata de iluminat, puterea modulelor cat si distanta dintre ele si fata din plexiglass variaza. spre exemplu pentru suprafete inguste de 6-10 cm, folosim LED -uri de 1.4W cu distanta pana la suprafata de difuzie(plexiglass-ul) de 7-8 cm. Astfel obtinem un optim intre o luminozitate a suprafetei cat mai mare, dar fara pete intunecate sau zone mai luminoase.

litere volumetrice luminoase cu tehnologia truLED
sistemul de montaj cu riflaj. montaj simplu si estetic

Fata si spatele literei volumetrice se decupeaza computerizat dupa proiectul si conform simularii din comanda.

Fata literei totdeauna din plexiglas truLED, iar spatele din spuma PVC de 5 pana la 8 mm, in functie de dimensiunile literei. De asemenea pe fata literei, pe perimetrul ei, se frezeaza un “umar” de ghidare pentru corpul ei care urmeaza a fi construit.

Apoi se construieste corpul literei efectiv prin lipirea unei fasii din spuma de PVC cu latimea de 7-10cm si grosimea de 2-5mm, ales in functie de dimensiunile literei. Corpul literei este modelat la cald cu niste dispozitive specifice si lipit etans pe perimetrul fetei din plexiglas al literei, astfel ca nu mai exista acel cheder inestetic ce se folosea si se mai foloseste inca de unele firme de productie.

Ce anume dispozitive se folosesc si cum se modeleaza corpul literei pe perimetrul fetei… ei, aici e secretul meu, dar daca doriti sa incepeti o afacere in domeniul productiei publicitare vizitati pagina FRANCIZA TEHNODESIGN.

Pe spatele din PVC se monteaza modulele LED cu lumina rece de mare intensitate ce vor ilumina fata literei.

Datorita folosirii sistemului truLED, consumul energetic este foarte mic fata de intensitatea luminoasa obtinuta. Ca sa va faceti o idee, o litera de 30 cm are un consum de aproximativ 8-9 W.

Cablul de alimentare a literei iese printr-un orificiu din spatele literei. In partea cea mai de jos spatelui literei se face un orificiu prin care se scurge din litera, apa formata de la  condensul format  datorita diferentei de temperatura dintre interiorul literei si mediul exterior.

litere volumetrice restaurant

Acum ramane doar asamblarea etansa a  spatelui literei si litera e gata!

Veti intreba poate cum se demonteaza pentru o eventuala reparatie in cazul unei defectiuni.

NU se demonteaza. E foarte putin probabila o defectiune in interiorul literei, modulele LED folosite au protectie la apa IP 68, ele pot functiona si scufundate complet in apa, iar legaturile electrice din interior sunt cositorite si izolate cu mansoane autocontractibile.

Dar chiar presupunand ca poate aparea o defectiune, litera se inlocuieste cu totul. Daca defectiunea apare in perioada de garantie(improbabil), o trimitem gratuit prin curier.

INTREBARI FRECVENTE DESPRE LITERELE VOLUMETRICE LUMINOASE

Literele volumetrice construite de noi au o durata de functionare medie de 6-7 ani

Da. Contra cost putem livra si/sau monta oriunde in tara.

Deoarece manopera de construire a cantului unei litere cu serife este mai complicata decat pentru o litera dreapta, simpla

Cea mai probabila defectiune este arderea sursei de alimentare de 12 volti, sau spargerea literelor datorita caderilor de bucati de gheata de pe bloc

Nu, ale noastre nu se vor dezlipi, se folosesc doua tipuri de adeziv

La ploaie si vant nu au nicio problema, dar nimic nu e suficient de rezistent in cazul caderilor de gheata sau la caderi masive ca urmare a topirii zapezii de pe acoperisul blocului

Da, bineinteles, insa trebuie sa stiti ca orice alta culoare inseamna un filtru de lumina, asta mai inseamna ca litera nu va mai fi la fel de luminoasa. Nicio alta culoare decat alb, nu e la fel de stralucitoare si nu are aceesi intensitate luminoasa

Spre exemplu, o litera de 30 cm inaltime, cantareste cam 250 grame

Va trimitem o noua sursa de alimentare, daca aceasta e problema. Daca problema e o litera, va trimitem alta noua. Fisierul care contine grafica si toate celelalte elemente ale lucrarii tale se pastreaza in siguranta, astfel incat oricand exista o problema, putem reface. Daca e in perioada de garantie, e gratuit.

Iti asiguram transport si montaj oriunde in tara contra cost, sau le ridici personal de la atelierul din Focsani

Garantia standard este de 1 an, dar se poate achizitiona si garantie de 2 sau 3 ani.

Nu. Livrarea si/sau montajul se fac contra cost sau le ridici personal de la atelierul din Focsani.

E fooarte putin probabil; LED urile se consuma in timp, durata de functionare a celor pe care le folosim noi fiind cam de 40 000 ore

Scroll to Top
× Salut! Te pot ajuta?