firme luminoase

Firme luminoase cu...PERSONALITATE!

de 25 de ani…

FIRMA LUMINOASĂ - O imagine profesională a afacerii tale!

O imagine moderna si profesionala 

Caseta luminoasa truLED

O FIRMĂ LUMINOASĂ îngrijită e indispensabilă pentru o afacere cu locație fizică

Caracteristici

  • Plexiglas truLED, cel pe care îl folosim acum pentru construcţia firmelor luminoase clasice cu lumină frontală, este un tip de material creat special pentru iluminarea din spate cu LED
  • Tehnologia truLED oferă maximum de de transmisie a luminii în condiţiile unei difuzii excelente, astfel firma devine cu până la 40% mai luminoasă, fără diferenţe de luminozitate pe faţa firmei luminoase(zone mai întunecate sau mai luminoase).
  • Fără ramă- metoda noastră de a construi firmele e mai estetică decât cea clasică cu ramă. Astfel apa de la ploaie, praful sau insectele, nu ajung pe partea frontală în interiorul firmei, faţa firmei luminoase fiind îmbinată etanş cu corpul acesteia.
  • Montaj simplu un sistem simplu cu console care iți permite să poți monta singur o casetă luminoasă construită la TEHNODESIGN.

Imaginea locației tale contează!

Ieși din UMBRĂ, comandă o firmă luminoasă… cu PERSONALITATE!

Părerea clienților

Not very many people step up and beyond what is asked...based on my experience with TechnoDesign, they are above and beyond in their service to others. Job done: EXCEPTIONAL!!!
Client Tehnodesign Robert Drollinger
Robert L. DROLLINGER
Biomedical Engineer, Inventor, Teacher -Tekoa, Washington, United States
In decursul ultimilor 3 ani, echipa noastra - Windelcon Sibiu a apelat constant la serviciile Tehnodesign in privinta realizarii si instalarii de panouri publice de informare pt diverse proiecte de investitii. De fiecare data ni s-a raspuns cu promptitudine, iar calitatea produselor si servicii cerute au raspuns complet asteptarilor. Firma Tehnodesign este un partener de incredere!
Client tehnodesign Atanasiu
Iulian ATANASIU
Windelcon Partners
Colaborare foarte buna cu dl. Anghelache, nu am avut niciodata nimic de reprosat in privinta calitatii serviciilor. Recomand fara nicio retinere.
promovare afacere locala 3
Vasile ZBARCIOG
Primarul Comunei Straoane

Tehnologia truLED - iluminare perfecta a firmelor luminoase!

Compania germana Rohm a dezvoltat aceasta tehnologie si a creeat un tip de plexiglas a carui textura este ajustata perfect la lungimea de unda a luminii LED-ului.

Acest lucru confera o difuzie foarte buna a luminii, adica fara pete intunecate pe suprafata unei firme luminoase si o luminozitate superioara fata de alte tipuri de plexiglas.

Plexiglas truLED pentru firme luminoase
firme luminoase
Exemplu firma luminoasa truLED

De ce TEHNODESIGN?

Experiența

Firmele luminoase sunt produse manufacturate, personalizate, pe care nu le poți vedea, studia şi pipăi înainte de a le cumpăra. Ele se construiesc special pentru tine în funcţie de caracteristicile locaţiei şi pot interveni tot felul de probleme atât la construcţia lor cât şi la montaj. Dacă cine le face nu are suficientă experienţă în alegerea materialelor şi soluțiilor de montaj, problemele nu vor întârzia să apară.

Garanţia

În general firmele luminoase au 2 caracteristici: 1- nu sunt ieftine si 2- au impact vizual puternic atâta timp cât arată bine, efectul e invers dacă sunt degradate(lipiturile desfăcute, vopseaua cojită, porţiuni din firmă care nu mai luminează).

Nefiind ieftine, nu prea iti cade bine să le schimbi dupa câteva luni dacă s-au stricat. Ele trebuie sa arate aproape la fel ca în prima zi şi după 3-4 ani cu costuri de întreţinere aproape 0, dar asta nu se va întâmpla dacă s-au folosit materiale, adezivi sau vopseluri proaste.

O imagine impecabila pentru locatia fizica a afacerii tale e esentiala in vremurile actuale.

„cand afacerea merge bine, e bine sa-ti faci publicitate, cand merge prost, E OBLIGATORIU!” – vezi un articol interesant in Forbes

firme luminoase
Firma luminoasa cu litere volumetrice

Firmele luminoase construite de noi au ca si caracteristica, pe langa tehnologia truLED, constructia monolit, fara imbinare vizibila pe partea frontala.

Pe langa beneficiul estetic, imbinarea fiind aproape etansa praful si apa patrund mai greu in interiorul literei.

Am incercat multe variante in ani de zile in care construiesc semne luminoase, solutia la care am ajuns este plexiglass-ul truLED de la Evonik, in combinatie cu iluminarea interioara a modulelor LED 5020, cu lumina rece 9000k.

Exista bineinteles mai multe metode de a construi o caseta luminoasa cu fata din plexiglas. Mai jos va arat constructia uneia cu o singura fata, integral din plexiglas.

Prefer aceasta varianta care este asemanatoare cu constructia literelor volumetrice luminoase deoarece este mai eleganta si grosimea casetei poate fi customizata, lucru care nu se poate in cazul folosirii ramelor(profile cu canal, speciale pentru casete luminoase), profile care au doar cateva latimi standard.

Citeste mai departe despre firmele luminoase din plexiglas.

firma luminoasa integral din plexiglas
Constructie caseta luminoasa integral din plexiglas

Acest tip de firma luminoasa se construieste de obicei atunci cand una dintre dimensiunile ei este mai mare de 400 cm. Lungimea maxima a unei placi de plexiglass este de 400 cm si daca trebuie sa construim o firma luminoasa mai mare trebuie sa inbinam placile de plexiglass. 

Oricat de atent s-ar face aceasta imbinare, ea va fi vizibila si inestetica. 

In afara de asta plexiglass de 3mm nu exista decat la lungimea de 300 cm, pentru dimensiuni mai mari ale firmei luminoase trebuie folosit plexiglass de 5mm. Asta inseamna pe langa un cost mult mai ridicat si o greutate mult mai mare a firmei luminoase. Asta implica o structura de rezistenta adecvata, un montaj mai dificil din cauza greutatii si sisteme de sustinere care sa suporte greutatea firmei.

Pentru a evita toate aceste inconveniente, pentru fata luminoasa a firmei se foloseste un material flexibil, translucent care se imprima cu o imprimanta cu cerneala UV. Este aceeasi cerneala cu care se imprima folia autocolanta care se colanteaza pe fata din plexiglas a firmelor construite integral din plexiglass.

Acest material flexibil, Backlit Flex, dupa ce a fost imprimat cu grafica ceruta, se intinde pe o structura din teava rectangulara de otel. 

Citeste mai departe despre firmele luminoase backlit

Constructie firma luminoasa backlit flex

Aceste firme luminoase sunt acelea pe care le vezi montate perpendicular pe perete si au vizibilitate din ambele sensuri.

Sunt foarte utile pentru a capta atentia trecatorilor deoarece sunt vizibile de la distanta mai mare decat cele care sunt montate pe frontonul locatiei. Chiar si din masina, nu poti vedea o firma luminoasa cu o singura fata montata pe fronton decat cand ajungi exact in fata locatiei.

Cele dubla fata se vad de la departare. Este bine, daca ai posibilitatea, sa iti montezi ambele variante: Firma luminoasa principala montata pe fatada si una suplimentara, mai mica, cu doua fete, montata perpendicular pe fatada. 

Aceste firme montate in consola, perpendicular pe fatada, nu pot fi construite cu dimensiuni foarte mari. Cu cat suprafata lor e mai mare, structura de rezistenta interioara trebuie facuta mai rezistenta. Trebuie luat in calcul vantul puternic care poate smulge sau rupe firma.

Materialele folosite(cu exceptia structurii de rezistenta din interior) sunt aceleasi ca si la firmele luminoase integral din plexiglass cu o singura fata.

Se foloseste plexiglass truled de 3mm produs in Germania, pentru iluminare se folosesc LED-uri directionale de mare putere care sunt montate pe perimetrul firmei iar fascicolul luminos lumineaza paralel cu fetele firmei luminoase.

Citeste mai departe despre firme luminoase dubla fata

firma luminoasa dubla fata
Constructie caseta luminoasa dubla fata integral din plexiglas

Acest tip de firma luminoasa este cel mai elegant dintre toate celelalte datorita aluminiului compozit care este un material nobil, dar si efectului de iluminare partiala care se obtine prin decuparea placii de aluminiu compozit.

Poti vedea aceste firme la mall-uri sau in centrele comerciale.

Placa de aluminiu compozit se decupeaza pe un router CNC iar in aceste decupaturi se insereaza plexiglass truLED decupat dupa aceeasi forma, astfel incat vor lumina doar partile decupate, restul casetei fiind opac.

Iluminarea interioara se face cu module LED, exact ca si la firmele luminoase integral din plexiglass.

Spatele casetei pe care se monteaza sursa de lumina, in cazul nostru modulele LED(matricea de iluminare), este un material ieftin, eu folosesc policarbonat celular colantat cu folie alba blockout.

Scheletul interior e format din 4 tevi rectangulare de aluminiu lipite  sau fixate cu autoforante, pe perimetrul spatelui casetei. 

Citeste mai departe despre firme luminoase din aluminiu compozit

firma luminoasa aluminiu compozit
Constructie firma luminoasa din aluminiu compozit

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE FIRMELE LUMINOASE

Firmele luminoase construite de noi au o durata medie de functionare de 6-7 ani.

Da, contra cost putem livra si/sau monta oriunde in tara

Firmele luminoase din plexiglas se inscriptioneaza cu foile autocolanta translucenta imprimata cu cerneala UV. Cele de tipul flex backlit se inscriptioneaza cu aceeasi cerneala direct pe material

Cea mai probabila defectiune este arderea sursei de alimentare de 12 volti, sau spargerea fetei firmei luminoase datorita caderilor de bucati de gheata de pe bloc sau loviturilor accidentale

Nu, ale noastre nu se vor dezlipi, se folosesc doua tipuri de adeziv

La ploaie si vant nu au nicio problema, dar nimic nu e suficient de rezistent in cazul caderilor de gheata sau la caderi masive ca urmare a topirii zapezii de pe acoperisul blocului

Im medie o firma luminoasa cantareste cam 4.5 kg/mp

Va trimitem o noua sursa de alimentare, daca aceasta e problema. Daca problema e o defectiune de contructie in perioada garantiei, aceasta se remediaza gratuit, in afara perioadei de garantie, se achita dupa evaluarea costului reparatiei

Iti pun la dispozitie livrare si/sau montaj oriunde in tara, contra cost, sau o ridici personal de la atelierul din Focsani

Garantia este de 1 an, dar se poate achizitiona si garantie de 2 sau 3 ani.

Nu, dar iti putem pune la dispozitie transport si/sau montaj, contra cost

E fooarte putin probabil; LED urile se consuma in timp, durata de functionare a celor pe care le folosim noi fiind cam de 30 000 ore

Calculator preț firme luminoase

Înălțimea minimă pentru o firmă luminoasă e de 30cm.
Vezi detalii tehnice despre construcția firmelor luminoase.

  • Accesoriile de montaj sunt incluse în preț.
  • Design-ul grafic și proiectul tehnic pentru urbanism, sunt gratuite!
Scroll to Top
× Salut! Te pot ajuta?