CASETA LUMINOASA dubla FATA Premium- Bucuresti

Firme luminoase dubla fata integral din plexiglass

Exista bineinteles mai multe metode de a construi o caseta luminoasa cu fata din plexiglas. 

Prefer varianta constructiei firmelor integral din plexiglass, care este asemanatoare cu constructia literelor volumetrice luminoase deoarece este mai eleganta si grosimea casetei poate fi customizata, lucru care nu se poate in cazul folosirii ramelor(profile cu canal, speciale pentru casete luminoase), profile care au doar cateva latimi standard.

Pe de alta parte acea rama vizibila mi se pare inestetica si mai trebuie sa avem si grija sa avem in permanenta stoc de profile de diverse latimi.

Un alta avantaj al constructiei integrale din plexiglas este ca daca va fi amplasata la interior, ferita de ploaie si insecte, putem colanta cu folie translucenta si lateralele(perimetrul) astfel ca vor fi luminoase atat fata cat si cele 4 laterale.

Exista opinia ca la contructia casetelor luminoase trebuiesc folosite ramele(profilele cu canal) deoarece acel canal permite culisarea fetei de plexiglas si permite dilatarea sau contractia incat acesta sa nu crape ca in cazul unei asamblari rigide.

Chiar daca metoda prezentata mai jos presupune o asamblare rigida a fetei de plexiglas cu corpul(perimetralul), inevitabilele dilatari sau contractii nu vor afecta in niciun fel, deoarece folosim atat pentru fata cat si pentru lateral, acelasi material, cu acelasi coeficient de dilatatie. Oricum e verificata practic, am construit zeci de casete luminoase astfel si nu s-a crapat niciuna datorita dilatatiei.

Aceste firme luminoase sunt acelea pe care le vezi montate perpendicular pe perete si au vizibilitate din ambele sensuri.

Sunt foarte utile pentru a capta atentia trecatorilor deoarece sunt vizibile de la distanta mai mare decat cele care sunt montate pe frontonul locatiei. Chiar si din masina, nu poti vedea o firma luminoasa cu o singura fata montata pe fronton decat cand ajungi exact in fata locatiei.

Cele dubla fata se vad de la departare. Este bine, daca ai posibilitatea, sa iti montezi ambele variante: Firma luminoasa principala montata pe fatada si una suplimentara, mai mica, cu doua fete, montata perpendicular pe fatada. 

Aceste firme montate in consola, perpendicular pe fatada, nu pot fi construite cu dimensiuni foarte mari. Cu cat suprafata lor e mai mare, structura de rezistenta interioara trebuie facuta mai rezistenta. Trebuie luat in calcul vantul puternic care poate smulge sau rupe firma.

Materialele folosite(cu exceptia structurii de rezistenta din interior) sunt aceleasi ca si la firmele luminoase integral din plexiglass cu o singura fata.

Se foloseste plexiglass truled de 3mm produs in Germania, pentru iluminare se folosesc LED-uri directionale de mare putere care sunt montate pe perimetrul firmei iar fascicolul luminos lumineaza paralel cu fetele firmei luminoase.

Pentru inscriptionare se foloseste folie autocolanta translucenta, imprimata cu o imprimanta de rezolutie foto ce foloseste cerneala UV. Aceasta cerneala este rezistenta la decolorarea ca urmare a radiatiilor solare UV.

Structura de rezistenta interioara este construita din teava ectangulara de otel cu dimensiuni in functie de dimensiunile de gabarit ale firmei luminoase.

Variabilele ce trebuiesc corelate pentru iluminarea corecta a unei casete luminoase

  1. Tipul de plexiglas folosit. Pentru casetele luminoase se foloseste plexiglas alb-laptos, opac, cu transparente intre 30 si 45% si grosimi de 3 sau 5mm.
  2. Puterea modulelor LED
  3. Unghiul fascicolului LED urilor
  4. Grosimea casetei luminoase
  5. Tipul de folie folosit la grafica: colorata in masa sau imprimata digital.
  6. Culorile dominante ale graficii: nuante inchise sau deschise
  7. Densitatea matricii de LED uri

Asta nu inseamna ca la fiecare caseta luminoasa trebuie sa „jonglam” cu toate aceste variabile, in principal dupa ce ne-am stabilit un anume tip de plexiglas si o gama de module LED, ne ramane doar sa determinam grosimea casetei si densitatea matricei de iluminare.

Eu folosesc plexiglas opal  truLED, de 3 sau 5mm, cu transparenta de 45%. Dupa parerea mea, e mai „safe” sa folosim un plexiglas mai opac. Un plexiglas mai transparent(30%), are o stralucire mai mare, necesita o iluminare mai slaba(densitatea matricei e mai mica, grosimea casetei mai mare), dar are o difuzie mai slaba decat un plexiglas cu transparenta mai scazuta care necesita o iluminare mai intensa.

Grosimea casetei se stabileste proportional cu celelalte doua dimensiuni, in functie si de culorile dominante din grafica casetei, de tipul de folie autocolanta (printata sau colorata in masa), dar nu poate fi sub 70mm, chiar in cazul folosirii unui plexiglas cu difuzie buna. Daca trebuie sa construim o caseta cu o grosime foarte mica, se foloseste alt tip de LED, care se monteaza pe laterale, nu pe spatele casetei, veti gasi in cursul de productie publicitara mai multe detalii despre acel tip de casete.

La stabilirea grosimii casetei luminoase exista un compromis. Cu cat grosimea este mai mare, modulele LED amplasate pe spatele casetei sunt la o distanta mai mare de fata de plexiglas si intensitatea luminoasa e mai mica. Cu cat caseta e mai subtire, lumineaza mai puternic, dar datorita unghiului fascicolului luminos al LED ului care e la majoritatea LED urilor de 160 grade, va trebui ca „matricea” modulelor sa fie mai densa, (adica modulele trebuie sa fie la distante din ce in ce mai mici fata de vecinii lui), pentru a evita petele de luminozitate pe fata casetei.

Ca si principii de baza, va indic doua situatii aflate la extreme. O caseta luminoasa a carei grafica e print digital pe folie autocolanta si grafica este, sa presupunem un fundal in culori deschise, trebuie iluminata mult mai putin decat una colantata cu folie colorata in masa de culoare inchisa.

Intre cele doua cazuri, prima caseta va avea modulele LED dispuse mai rar, de aceea si grosimea casetei trebuie sa fie mai mare(vedeti imaginile de mai jos), iar a doua caseta va avea modulele dispuse mai des si grosimea mai mica.

Despre grafica unei casete luminoase

Tehnic, grafica unei casete se poate aplica in 4 moduri.

Grafica in culori liniare se realizeaza prin decuparea computerizata a foliei autocolante translucente pe cutter-plotter si se aplica cu ajutorul unui suport de transfer pe fata din plexiglas a casetei luminoase. Avantajul acestui tip de decorare e legat de culorile vii si frumoase care se pastreaza si pe timp de noapte cand caseta este iluminata. Acest lucru e posibil datorita foliei autocolante colorate in masa, special fabricata pentru iluminarea din interior. Dezavantajul evident este ca o caseta inscriptionata nu pot fi folosite imagini decat partial, nu poate avea spre exemplu, un fundal in policromie.

Se poate face un compromis in sensul ca fundalul se imprima digital in policromie, cu o imagine, iar textul se decupeaza din folie colorata in masa.

Al doilea procedeu e prin imprimarea digitala a unei folii autocolante transparente care se aplica pe fata casetei. Pe folia de print putem tipari orice, imagini, text, grafica liniara. Dezavantajele sunt ca atunci cand este iluminata, culorile nu mai sunt la fel de „aprinse” si vii, alt dezavantaj ar fi ca in timp imprimarea se decoloreaza, chiar daca se imrima cu cerneala UV sau se lamineaza.

Pe imprimantele flatbed cu cerneala UV, se poate tipari direct fata de plexiglas inainte de a fi construita caseta, nemaifiind nevoie de imprimarea foliei autocolante care se aplica pe fata casetei.

Aceste variante de aplicare a graficii sunt permanente si nu pot fi inlocuite. Daca vrem sa afisam spre exemplu niste promotii limitate in timp, care trebuiesc inlocuite, pe perimetrul fetei casetei luminoase se aplica un profil cu „rame click”, ce permit inlocuirea posterului. Posterul se imprima digital pe hartie sau pe film transparent, se aseaza pe fata casetei, se protejeaza cu o folie transparenta de 1mm grosime si se clipseaza ramele care fixeaza posterul.

 
inscriptionare cu folie colorata in masa
colantare cu folie autocolanta colorata in masa si decupata pe cutter-plotter
inscriptionare cu folie imprimata digital cu cerneala UV

INTREBARI FRECVENTE DESPRE FIRMELE LUMINOASE

Firmele luminoase construite de noi au o durata medie de functionare de 6-7 ani.

Da, contra cost putem livra si/sau monta oriunde in tara

Firmele luminoase din plexiglas se inscriptioneaza cu foile autocolanta translucenta imprimata cu cerneala UV. Cele de tipul flex backlit se inscriptioneaza cu aceeasi cerneala direct pe material

Cea mai probabila defectiune este arderea sursei de alimentare de 12 volti, sau spargerea fetei firmei luminoase datorita caderilor de bucati de gheata de pe bloc sau loviturilor accidentale

Nu, ale noastre nu se vor dezlipi, se folosesc doua tipuri de adeziv

La ploaie si vant nu au nicio problema, dar nimic nu e suficient de rezistent in cazul caderilor de gheata sau la caderi masive ca urmare a topirii zapezii de pe acoperisul blocului

Im medie o firma luminoasa cantareste cam 4.5 kg/mp

Va trimitem o noua sursa de alimentare, daca aceasta e problema. Daca problema e o defectiune de contructie in perioada garantiei, aceasta se remediaza gratuit, in afara perioadei de garantie, se achita dupa evaluarea costului reparatiei

Iti pun la dispozitie livrare si/sau montaj oriunde in tara, contra cost, sau o ridici personal de la atelierul din Focsani

Garantia este de 1 an, dar se poate achizitiona si garantie de 2 sau 3 ani.

Nu, dar iti putem pune la dispozitie transport si/sau montaj, contra cost

E fooarte putin probabil; LED urile se consuma in timp, durata de functionare a celor pe care le folosim noi fiind cam de 30 000 ore

Scroll to Top
× Salut! Te pot ajuta?