Atât capul de imprimare Ricoh MH5420 GEN5 UV, cât și KM 1024i sunt capete de imprimare de performanță ridicată folosite frecvent în industria de imprimare.

Iată câteva dintre diferențele și similitudinile dintre cele două:

Tehnologie:

Capul de imprimare Ricoh MH5420 GEN5 UV utilizează o tehnologie de imprimare cu jet de cerneală drop-on-demand, în timp ce KM 1024i utilizează o tehnologie de imprimare cu jet de cerneală piezoelectrică.

Rezoluție:

Capul de imprimare Ricoh MH5420 GEN5 UV are o rezoluție maximă de 600 dpi, în timp ce KM 1024i are o rezoluție maximă de 720 dpi.

Viteză:

Capul de imprimare KM 1024i este mai rapid decât capul de imprimare Ricoh MH5420 GEN5 UV. KM 1024i poate imprima până la 1024 duze la un moment dat și are o frecvență maximă de tragere de 45 kHz, în timp ce capul de imprimare Ricoh MH5420 GEN5 UV poate imprima până la 1280 duze la un moment dat și are o frecvență maximă de tragere de 50 kHz.

Aplicații:

Ambele capete de imprimare pot fi utilizate pentru o gamă largă de aplicații, inclusiv imprimare de format mare, textile, semnalistică, ambalaje și etichete.

Compatibilitate:

Capul de imprimare Ricoh MH5420 GEN5 UV este compatibil cu o gamă largă de cerneluri UV, în timp ce KM 1024i este compatibil cu cerneluri bazate pe solvenți și cu cele UV.

Cost:

Capul de imprimare KM 1024i este în general mai scump decât capul de imprimare Ricoh MH5420 GEN5 UV.

În rezumat, alegerea dintre capul de imprimare Ricoh MH5420 GEN5 UV și capul de imprimare KM 1024i va depinde de cerințele specifice ale proiectului dvs. de imprimare. Dacă aveți nevoie de un cap de imprimare cu rezoluție mare, compatibil cu o gamă largă de cerneluri UV, atunci capul de imprimare Ricoh MH5420 GEN5 UV este o opțiune bună. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de viteze de imprimare mai rapide și compatibilitate cu cerneluri bazate pe solvenți și UV, atunci capul de imprimare KM 1024i este o alegere mai bună.

tehnologia de imprimare utilizată de fiecare cap de imprimare

Capul de imprimare Ricoh MH5420 GEN5 UV utilizează o tehnologie de imprimare cu jet de cerneală drop-on-demand, ceea ce înseamnă că capul de imprimare distribuie picături de cerneală doar atunci când este necesar. Această tehnologie asigură plasarea precisă a picăturilor de cerneală, ceea ce duce la printuri de înaltă calitate cu linii precise și detalii fine.

Pe de altă parte, capul de imprimare KM 1024i utilizează o tehnologie de imprimare cu jet de cerneală piezoelectrică. În această tehnologie, capul de imprimare creează unde de presiune utilizând cristale piezoelectrice pentru a ejecta picături de cerneală din duze. Această tehnologie este cunoscută pentru durabilitatea sa ridicată și capacitatea de a manipula o gamă mai largă de cerneluri.

Ambele tehnologii de imprimare au avantajele și dezavantajele lor, iar alegerea dintre ele depinde de cerințele specifice ale proiectului de imprimare, cum ar fi tipul de cerneală de utilizat, viteza de imprimare, rezoluția și alte factori.

Iată câteva avantaje și dezavantaje ale tehnologiei de imprimare cu jet de cerneală drop-on-demand utilizată de capul de imprimare Ricoh MH5420 GEN5 UV și tehnologia de imprimare cu jet de cerneală piezoelectrică utilizată de capul de imprimare KM 1024i:

Tehnologia de imprimare cu jet de cerneală drop-on-demand (utilizată de capul de imprimare Ricoh MH5420 GEN5 UV):

Avantaje:

 • Precizie ridicată de imprimare și precizie datorită controlului precis al dimensiunii și plasării picăturilor de cerneală.
 • Capacitatea de a produce printuri clare, de înaltă rezoluție, cu detalii fine.
 • Consum redus de cerneală, deoarece se utilizează doar cantitatea necesară de cerneală pentru imprimare.
 • Compatibilitate cu o gamă largă de cernele UV-curable, ceea ce o face potrivită pentru o varietate de aplicații de imprimare.

Dezavantaje:

 • Viteză de imprimare mai lentă în comparație cu alte tehnologii de imprimare cu jet de cerneală.
 • Predispus la blocarea sau deteriorarea duzelor din cauza dimensiunii mici a duzelor și a vâscozității ridicate a unor cerneluri.

Tehnologia de imprimare cu jet de cerneală piezoelectrică (utilizată de capul de imprimare KM 1024i):.

Avantaje:

 • Viteză mare de imprimare datorită capacității de a imprima mai multe picături simultan.
 • Compatibilitate largă cu diferite tipuri de cerneale, inclusiv cerneale pe bază de solvent și UV-curable.
 • Durabilitate ridicată și rezistență la blocarea sau deteriorarea duzelor datorită cristalelor piezoelectrice robuste.

Dezavantaje:

 • Rezoluție de imprimare mai mică în comparație cu tehnologia de imprimare cu jet de cerneală drop-on-demand.
 • Plasarea picăturilor de cerneală poate fi mai puțin precisă din cauza dimensiunii mai mari a duzelor.
 • Consum mai mare de cerneală datorită necesității utilizării mai multe cerneală pentru a crea undele de presiune necesare pentru ejectarea picăturilor de cerneală.

În rezumat, ambele tehnologii de imprimare au avantajele și dezavantajele lor, iar alegerea dintre ele depinde de cerințele specifice de imprimare, cum ar fi viteza de imprimare, rezoluția, tipul de cerneală și altele.

Scroll to Top
× Salut! Te pot ajuta?