question, doubt, problem

De ce afacerea mea are nevoie de imagine si publicitate?

Ai o afacere sau vrei sa incepi una. Daca vorbim de afaceri, cea mai buna pe care o poti face este sa te angajezi la stat, la statul roman, sa devii bugetar e cel mai bun lucru pe care il poti face si in aceasta fericita situatie nu mai ai nevoie de informatiile pe care ti le ofer in acest website.

Insa in celelalte situatii ai nevoie sa-ti promovezi afacerea.

O sa incep cu un exemplu:

Sa zicem ca ai o brutarie si vei spune ca nu ai nevoie de publicitate, ca oricum tu faci cea mai buna si mai sanatoasa paine din oras si asta stie toata lumea…

Mda… mai intai sa lamurim o treaba: NU EXISTA cel mai bun produs, exista insa cel cu vanzarile cele mai mari. Un produs este bun atata timp cat cei mai multi clienti il cumpara. Notiunile de “produs bun” sau “produs prost” sunt relative, depind de cat de multe persoane il cumpara.

Tu ai cea mai buna paine din oras atata timp cat cei mai multi oameni considera asta si vor considera asa pana cand unul din concurentii tai merge la un specialist in marketing si creeaza pentru painea lui un brand(o marca) prin campanii de marketing si imagine, ajungand pana la urma sa convinga majoritatea oamenilor ca painea lui e mai buna decat a ta.

Crezi ca McDonalds are cei mai buni si sanatosi hamburgeri din lume? Sau KFC cele mai bune pulpe de pui? Sau Coca Cola e cel mai bun si sanatos suc din lume?

Nici vorba, dar au cel mai bun marketing. Valoarea produselor sau serviciilor lor e data de VANZARI, de banii pe care ii plateste clientul pentru el.

Si in societate e la fel, NU cel mai bun profesionist in domeniul lui va fi platit cel mai bine, nu cel mai cinstit politician va fi senator si nici cel mai capabil dintr-o institutie nu va fi director.

Oamenii sunt foarte usor de influentat si manipulat si asta e in esenta ceea ce face MARKETINGUL.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *